Al een veiling bezocht ??

Antieke sieraden… Al een veiling bezocht?

Wie houdt van mooie antieke sieraden en juwelen, houdt zijn ogen constant open op zoek naar mooie stukken die je tegen een juiste prijs op de kop kunt tikken. Dit moet je uiteraard op verschillende manieren doen. Goed je huiswerk is de boodschap, en vooral te weten komen welke sieraden en juwelen die op de markt beschikbaar komen de juiste prijs-kwaliteit verhouding hebben en dus de moeite waard zijn om aan te kopen.

Uitkijken is de boodschap

Voor de ware liefhebber van juwelen en sieraden is uitkijken de boodschap. Het kan zijn dat je een hele tijd nergens interessante stukken ziet, en dat er dan plots heel wat te koop zijn. Je kan de markt aftasten door geregeld juweliers en handelaars in juwelen en sieraden te bezoeken, hun website te bekijken en je te abonneren op hun elektronische nieuwsbrief zodat je van alle interessante aanbiedingen op de hoogte blijft.
Een goed persoonlijk contact met de juwelenhandelaar is uiteraard ook van groot belang, dit zowel voor de aankoop als de inkoop van je juwelen en sieraden.

Veiling

Maar het is ook interessant om geregeld een veiling te bezoeken. Hier kan je niet zelden een mooie slag gaan omdat het vaak gaat om erfstukken waarvan de verkoper zelf de waarde niet goed kan inschatten.
Zeker wanneer op de veiling heel wat verschillende items worden verkocht en de aandacht van de verkoper al eens dreigt te verslappen is het mogelijk om mooie en waardevolle sieraden en juwelen toch tegen een zacht prijsje te kunnen aankopen.
Een gouden tip: laat je bij een veiling nooit meeslepen door je eigen enthousiasme. Als jij de enige bent die een hoog bod op een bepaald juweel doet, zit de zaal ofwel vol met idioten ofwel moet je toch nog maar eens goed overwegen of het juweel wel de door jou geboden prijs waard is.
Ga er maar van uit dat op veilingen van juwelen steeds de nodige kenners aanwezig zijn. Hou goed hun bodgedrag in de gaten en laat je zeker niet opjagen, want vaak zitten ook stromannen in de zaal die alleen maar de prijzen willen opdrijven.
Nog een gouden tip: ga eerst eens naar een paar veilingen om te kijken hoe het systeem werkt en koop zeker tijdens je eerste veiling nog niets, tenzij je natuurlijk absoluut zeker bent dat je een koopje kunt doen.

Veiling van op afstand

Steeds meer veilingen worden trouwens van op afstand gevolgd door iemand in de zaal te hebben of gewoon via het internet.
Dit laatste is een erg interessant kanaal dat je in staat stelt om het systeem van hoe zo een veiling nu precies werkt vanuit je luie zetel te kunnen volgen zonder dat je je moet verplaatsen. Het is de ideale manier om gewoon thuis te leren hoe de prijzen van juwelen en sieraden gaan zodat je bij een geschikt stuk kan bieden.
Alweer een tip: zet jezelf een maximum budget voorop, namelijk een bedrag dat je kunt missen, en vooral, ga daar nooit boven. Want met juwelen en sieraden weet je nooit, zeker wanneer je wil aankopen met het oog op een belegging. Lukt het niet om je investering na enige tijd met een leuke meerwinst weer te verkopen, dan houd je toch op zijn minst een mooi sieraad over waaraan je toch nog het nodige plezier kunt beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *