De combinatie tussen een klassiek sieraad en een parfum

Een van de opmerkelijkste combinatie waardoor met name een vrouw zeker gecharmeerd zal zijn is de unieke combinatie tussen een klassiek sieraad en een bijpassend parfum. We gingen voor u op zoek en vonden in het juweliershuis van Patrick Mauboussin in Parijs de ideale mix.

Place Vendôme, dé juweliersplaats in Parijs. Hier vind je alle grote namen terug als Boucheron en Cartier, maar dus ook Mauboussin. Dit juweliershuis uit 1827 heeft tal van verrassingen in petto. De boetiek werd sinds het aantreden van Patrick Mauboussin, intussen de zesde generatie alweer, een complete facelift. Niet alleen werd de winkel zowat verdubbeld van grootte, ook heeft men er nu een opmerkelijk staartje gebreid aan het al indrukwekkende aanbod.

Exclusieve combinaties

Mauboussin staat al meer dan 175 jaar bekend als een fabrikant van exclusieve juwelen en sieraden die het motto ‘klassiek’ meekrijgen. Het huis heeft een reputatie opgebouwd op het vlak van het vermengen van op het eerste gezicht oncombineerbare materialen als parelmoer in diamant en diamant in bergkristal, een mix die haaks staat op alle tradities maar op de goedkeuring van tal van juwelenliefhebbers kan rekenen.
“Vernieuwing brengen in ons vaak wat als oubollig bekend staand vak vind ik erg belangrijk”, steekt Patrick Mauboussin van wal. “De juweelkunst moet voor iedereen toegankelijk worden. geen gemakkelijke taak, want we zijn een kleine familiezaak die niet kan beschikken over enorme publciteitsbudgetten.”

Eigen parfum

Opmerkelijk is dat dit juwelenhuis uitpakte met een eigen parfum, waarin de volledige traditie en de filosofie van het huis is terug te vinden in een hedendaags kleedje. Een combinatie van klassiek en modern, zeg maar.
Een eerste gegeven was de violettekleur, de signatuur van het huis. De juwelenontwerper ging in zee met specialisten die net als bij de juwelen en sieraden van Mauboussin een eindresultaat verwezenlijkten dat kwaliteit, verfijning en creativiteit verenigde met sensualiteit en vrouwelijke rondingen.
Meteen een knipoog naar het verleden, want de voorvaderen van Patrick Mauboussin maakten schitterende klassieke en antieke sieraden voor keizers, koningen en prinsen.

Mooi werk

“De huidige klant houdt van mooi werk en is bereid daar ook de juiste prijs voor te betalen”, weet Mauboussin. “Tegenwoordig moet een juweel niet opvallen door omvang, wel door verfijning. De moderne man en vrouw heeft een zucht naar discretie.”
“Tijdens de jaren 1970 werden juwelen als investering gekocht en bleven ze in de kluis opgeborgen. Begin jaren 1980 kwam daar een einde aan en werden juwelen weer een draagbaar object. In deze periode maakte Mauboussin trouwens zijn bekendste ring, de Nadja. Deze ring bestaat uit diamant en parelmoer. Daarna volgde een periode waarin juwelen zo opvallend mogelijk moesten zijn. Daar zijn we nu weer helemaal van afgestapt. Mannen en vrouwen willen nu eigenzinnige juwelen die zijn of haar persoonlijkheid uitstralen en onderstrepen, maar niet al te zeer in het oog springen.
Met een bijhorend parfum wil ik de toegankelijkheid tot ons huis nog vergroten en alle vrouwen de kans geven tot onze wereld van schoonheid door te dringen. Uiteraard is het parfum verpakt in een mooi flacon in de vorm van een juweel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *