Hoe je oud goud in een nieuw juweel omzetten

Heb je oud goud liggen? Je kan het omruilen tegen baar geld, of er een prachtig nieuw juweel van laten maken.

Eeuwige schoonheid

Men zegt wel eens dat een juweel een ding van schoonheid is, bedoeld voor de eeuwigheid. Voor heel wat juwelen of sieraden gemaakt van goud, zilver en platina gaat dat inderdaad op en ze worden dan ook vaak van generatie op generatie doorgegeven en met de grootste zorg bewaard. De meeste van deze juwelen worden zelden of nooit bij een handelaar voor verkoop aangeboden, of het zou moeten zijn dat de eigenaar plots in geldnood komt of een extraatje nodig heeft. Heel wat van die prachtige stukken blijven gewoon in de schuif of de bankkluis liggen, en dat is eigenlijk zonde. Mooie juwelen in goud, zilver en platina , zijn gemaakt om gedragen te worden en anderen van de schoonheid te laten genieten.

Smaken kunnen veranderen

Misschien zijn uw juwelen niet helemaal meer naar uw zin. Dat kan verschillende oorzaken hebben. In de loop der jaren kan uw smaak veranderen en vindt u die prachtige gouden ketting die u van uw grootmoeder gekregen heeft ineens toch niet meer zo mooi. En is die met platina en zilver bezette ring ongetwijfeld een stuk van grote waarde, maar ziet u uzelf er toch niet mee lopen pronken wegens net iets te opzichtig.
Of, evenmin denkbeeldig, zijn de juwelen in de loop der tijden misschien toch niet altijd helemaal bewaard en verzorgd zoals het hoort en is sprake van kleine of zelfs grotere mankementen die een deel van de uitstraling van het juweel wegnemen. In al deze gevallen is de verkoop van uw juwelen het overwegen waard. U krijgt zeker nog een mooi bedrag voor uw waardevolle stukken, geld dat u kunt besteden aan nieuwe juwelen die wel helemaal naar uw zin zijn of natuurlijk aan andere dingen naar keuze.

Tijd voor iets nieuws van iets ouds…

Een andere oplossing is dat u die juwelen of oud goud die u intussen niet meer of minder bevallen door een vakman laat transformeren. U levert dan zelf het oud goud en dat laat u door een vakman omvormen in de door u gewenste gouden ringen, gouden armbanden, gouden colliers en noem maar op. Aangezien u het goud, zilver of platina levert moet u dan enkel het maakloon betalen. U kunt hierbij kiezen uit vooraf vastgelegde modellen of een geheel nieuwe, op maat gemaakte juwelencreatie.
Dit kan een mooie en elegante oplossing zijn voor iemand die een bepaald juweel geërfd heeft dat je minder mooi vond maar dat afkomstig is van iemand die je na aan het hart lag. Door het edelmetaal te hergebruiken blijft je op die manier toch nog het gevoel hebben een kostbaar voorwerp van de persoon in kwestie dicht bij je te dragen.

Reiniging van je oud goud

Het transformeren van oud goud en gouden juwelen heeft nog een bijkomend voordeel. Bij dit proces wordt het edelmetaal alvorens het in de gewenste vorm te gieten eerst zorgvuldig gereinigd van alle mogelijke onzuiverheden die er bij de creatie van het oorspronkelijk juweel al inzaten of die er in de verdere geschiedenis van het juweel in terechtkwamen. Op die manier krijgt u dus een splinternieuw, prachtig juweel dat u uiteraard minder zal kosten dan dat u er een moet aankopen.
En uiteraard kunt bij het aanmaken van een nieuw juweel op basis van een bestaand juweel alle kanten uit. Wilt u er diamanten, briljanten, parels en noem maar op aan laten toevoegen? Voor uw vakman-edelsmid is dat geen enkel probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *