Opmerkelijke Sieraden

Sieraden hebben de mens altijd enorm weten te boeien. De in de loop van de geschiedenis werden een aantal opmerkelijke ringen, armbanden, broches, halskettingen, hangers, oorbellen, tiara’s, kronen en diademen gemaakt uit de meest dure en zeldzame materialen. We zetten voor u een aantal exclusieve sieraden op een rijtje.

Ringen

Een opmerkelijke ring is de zegelring van koning Henri VI van Engeland. Deze vorst, onder meer bekend door zijn twee vrouwen van wie hij er twee liet vermoorden, bestond uit massief goud afgezet met prachtige diamanten en heeft in feite onschatbare waarde want bij diefstal is hij gewoon onverkoopbaar. De ring zit veilig in een kluis opgeborgen en wordt maar heel zelden weer bovengehaald ter gelegenheid van speciale gebeurtenissen of tentoonstellingen.

Armbanden

Befaamd en bijzonder gegeerd in de kringen van koninklijke liefhebbers is de armband van Louise-Marie, prinses van Orléans. Ze trouwde met koning Leopold I van België in 1835 en droeg doorgaans weinig of geen juwelen, maar voor haar armband maakte ze graag een uitzondering. Die armband kreeg ze in 1835 van koningin Victoria van Engeland voor haar verjaardag. De armband was gemaakt uit hartjes van bergkristal, waarin ze de hartjes van geliefden kon stoppen.

Broches

Tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen 2002 droeg de Zweedse prinses Madeleine een prachtige ovalen broche met een ovalen robijn en daaromheen twee rijen subtiele diamantjes. Ook de Zweedse prinses Victoria draagt deze broche regelmatig. Royaltywatchers wijzen erop dat het gaat om een schitterende broche die minstens 250 jaar oud is en die toebehoort aan de persoonlijke bezittingen van de Zweedse koningin Silvia.

Halskettingen en diademen

Op 22 april 2009 verscheen de altijd lieflijke Nederlandse prinses van Argentijnse oorsprong Máxima met het befaamde pauwenstaartdiadeem. De laatste 40 jaar werd deze parure niet meer gedragen. Er hoort nog een fraaie halsketting bij maar deze droeg de prinses niet. De halsketting die ze met het diadeem combineert was van de Mellerio robijnen parure. In verschillende elementen van de pauwenstaartparure is een pauwenstaartmotief verwerkt. Het is een juweel met geschiedenis. De juwelier Schürman uit Frankfurt kreeg in 1897 van Koningin Emma in eigen persoon de opdracht om met bestaande edelstenen uit het Oranjebezit een nieuw sieraad te ontwerpen.
De pauwenstaartparure bestaat uit vier delen. Als eerste bestaat het uit een diadeem. De halsketting die ook tot de set behoort is bijna het spiegelbeeld van het diadeem. Verder bestaat het uit een grote broche en een broche in de vorm van een grote robijn, omlijst door kleine diamanten. Zowel het diadeem als de halsketting werden demontabel aangeleverd waardoor er verschillende combinaties gemaakt kunnen worden. Het basisdeel van dit diadeem is gemaakt van platina en de onderdelen zijn bezet met diamanten en dieprode robijnen uit het bezit van Koningin Sophie. Zij had die geërfd van haar moeder Catharina Paulowna van Rusland.

Oorringen en hangers

Prinses Mary van Denemarken draagt graag oorbellen van Marianne Dulong. Deze collectie klassiek geïnspireerde sieraden telt 6 verschillende oorringen. Prinses Mary draagt de duurste versie, namelijk de gouden met steentjes. Aan de oorbel kunnen hangertjes gehangen worden. Deze zijn te koop in verschillende kleuren. Prinses Mary draagt vaak de rode en de groene oorbellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *